• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תפילה ברוב עם

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג תשרי תשס"ה
שאלה
התפילה אצלנו בשבת בבוקר מתחילה בתשע ומסתיימת קרוב לשתיים עשרה. לאחרונה נתגבשה קבוצה שמעונינת להתפלג ולארגן מניין מהיר יותר. יש בכח הרב למנוע את קיומו של המנין הנ"ל. האם מבחינת ההלכה עדיף שיהיה מניין אחד או שהדבר נתון לשיקול דעתם של הגבאים והרב לא צריך להתערב?
תשובה
הרב צריך להתערב במידה שהפיצול פוגע באחדות הקהילה או בתפילה אך יש להביא בחשבון שאם חלק אינו מרוצה מהתפילה זה גם פוגע בתפילה של הצבור וגם של עצמם. וצריך לשקול המעלות לעומת החסרונות כמה יעברו למנין החדש ומי יעבור ואולי זה לטובה זאת אפשר לשקול רק מקרוב.