• כלאים

ייחור הדס ושושנה בתוך תפוח אדמה

מכון התורה והארץ

י"ג ניסן תשע"ד
שאלה
שלום לרב, קראתי מספר תשובות כאן באתר, והתעוררה השאלה הבאה: האם מותר לשלוח ענף שושנה או הדס בתוך תפוח אדמה. אומרים שזה עוזר לצמיחה לפעמים יותר טוב מקומפוסט ואבקת זריעה. דג’: http://www.amateurgardening.com/home/taking-rose-cuttings/ תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' יש בכך איסור כמבואר בירושלמי. אמנם בחו"ל הופיעה תשובה דומה בחת"ס, אבל בארץ בודאי שאין מקום להקל. חג כשר ושמח יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון