• שבת ומועדים
  • הלכות הספירה

מי ששכח ספירת העומר

הרב יצחק בן יוסף

ד אייר תשע"ד
שאלה
מדוע אדם ששכח לספור את העומר יום אחד איננו יכול עוד לספור בברכה?
תשובה
נחלקו הראשונים האם מצוות ספירת העומר במשך 49 ימים רצופים היא מצווה אחת, מלשון "תמימות תהיינה", או שהספירה בכל יום נחשבת מצווה בפני עצמה. לפי הדעה שכל ימי הספירה הם מצווה אחת (בה"ג), מי שהפסיד פעם אחת ולא ספר, לא ימשיך לספור ביתר הלילות. אולם לפי הדעה שכל יום נחשב מצווה בפני עצמה (תוספות, רא"ש ועוד), ניתן להמשיך לספור בברכה אף אם הפסיד יום אחד או יותר. למעשה, מספק חוששים לברכה לבטלה ופוסקים שמי ששכח ולא ספר יום אחד ימשיך לספור אבל לא יברך בעצמו, אלא יצא חובת הברכה על ידי שיתכוון לצאת בברכת חברו או בברכת החזן.