• ברכות השבח והראייה

ברכת הגומל לחולה

הרבנות הראשית לישראל

י"ט סיון תשע"ד
שאלה
שלום הייתי מאושפז מס' ימים בבית חולים בעקבות בעיות באחת העינים אך לא נפלתי לחולי ויכולתי ללכת רוב הזמן וגם עכשיו עדיין מקבל תרופות. עברו 3 ימים מהשחרור, האם אני צריך לברך הגומל? אני מעדות המזרח במוצאי
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה יש לדון בברכת הגומל על פי הפסקות הבאות: השולחן ערוך (אורח חיים ריט, ח) פוסק שכל חולי שבגללו שכב במיטה צריך לברך אף אם החולי לא מסכן את החולה. לעומתו ברמ"א פוסק שמברך רק למחלה מסוכנת. לגבי חילול שבת פסק השולחן ערוך (שם שכח, ט) תחילת מחלה בעין נחשבת מסוכנת כאשר יש דם\מוגלה\ריר\דמעות מחמת כאב. בברכה ורפא ירפא הרב חגי בר גיורא