- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד במסעדה ובבית
שאלה
שלום רב,
ברצוני לשאול ד’ שאלות בנושא "כבד".
א. מה הנוהל שהרבנות הראשית דורשת מבעלי מסעדות שמגישות כבד לעשות על מנת לקבל כשרות מהדרין?
ב. האם הם חייבים להדיח את הכבד לאחר הצלייה? והאם יש הבדל בדין זה בין בית פרטי למסעדה?
ג. האם הם חייבים ללבן את השיפודים/רשת של הכבד אחרי כל צלייה של כבד? והאם גם כאן יש הבדל בדין זה בין בית פרטי למסעדה?
ד. האם ניתן לצלות כבד בתנור רגיל שאין בו מצב "גריל"? (כמובן ע"פ הכללים ההלכתיים- על רשת באוויר כשיש מגשית למטה מבלי לגעת בבשר)
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
לכתחילה מעדיפים לצלות באש גלויה אבל אפשר לצלות גם בתנור בתנאי שהצלייה בחום יבש, דלת לא סגורה עד הסוף שהאדים יכולו לצאת וכן ארובה פתוחה. אחר הצלייה לכתחילה יש לשטוף (לפי הרמ"א 3 פעמים ולפי הב"י פעם אחת כאשר מבשלים את הכבד אחר הצליה). יש לייחד רשת, שיפוד ותבנית רק לצליית כבד. אפשר לצלות בתנור החום גבוה בתנאי שהכבד ניצלה כפי הצורך. אחר הצלייה יש לנקות את התנור ולהכשירו בחום גבוה. יש לברר עם המשגיח אם שטף את הכבד כי לא כולם שוטפים כי סומכים על שיטת הב"י שלא צריך כאשר לא מבשלים אחר הצלייה.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא
רשת מיוחדת לכבד

צליית כבד במנגל חד פעמי
הרב יצחק בן יוסף | י"ט אדר תשפ"א

מותר לשחוט ביד שמאל?
הרב דוד חי הכהן | י"א אב תשפ"ב

חובת הכשרת לבבות על אש גלויה?
הרה"ג דוב ליאור | י"ג כסלו תשס"ט
יאק - חיה כשרה?
הרבנות הראשית לישראל | י"ב שבט תשע"ה
הרבנות הראשית לישראל
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
יש תווית או אין תווית?
כ"ז אלול תשס"ג
כשרויות רגילות ולמהדרין
י"ד מרחשון תשס"ד
הידורים בכשרות של הרבנות
ט"ז מרחשון תשס"ד

למה היהדות נקבעת לפי האם?
כולל דיינות בית אל | כ"ה אדר ב' תשע"ט

תפילין בחגים ובשבתות
רבנים שונים | כ"ח אייר תשס"ה
דיני מת בשבת
הרב רואי מרגלית | ג שבט תשס"ד
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב
כשרות פריים / Prime
הרבנות הראשית לישראל | ה סיון תשפ"ג
שינה באוטובוס בסוכות - ארעי או קבע?
הרב בנימין במברגר | ה סיון תשפ"ג

האם מותר לשוכר להשכיר את הדירה
הרב נועם דביר מייזלס | ח סיון תשפ"ג
