- הלכה
- בשר, דגים וביצים
- שחיטה והכשרת בשר
335
שאלה
שלום רב,
א.אם הבנתי מכבוד הרב, האם מספיק לייחד כלים מיוחדים לכבד מבלי ללבן לדוגמא את השיפוד בין צלית כבד לצלית כבד? למרות שהרמ"א החמיר בזה לכתחילה בסי’ עו סעי’ ד?
ב. האם ניתן לסמוך על המנחת יעקב אות טז שמובא בתורת חטאת כלל כד שכבר לא נהגו ללבן בין צליה לצליה?
ג. האם יהיה הבדל בין שיפוד של כבד לרשת של כבד?
תודה רבה.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
מייחדים שיפור לכבד ולא מכשירים אותו, וכן ברשת ותבנית לקבלת דם.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא

האם יש היתר לספרדי לאכול בשר לא חלק?
הרה"ג יעקב אריאל | י"א כסלו תשע"ד

כלי מטבח ששמשו לצליית כבד
הרב יצחק בן יוסף | ו אייר תשפ"א
למה יש ענין לייחד רשת לכבד?
הרב נועם דביר מייזלס | י"ד אייר תשפ"ה
ברכה אחת על שחיטת כמה בהמות
הרבנות הראשית לישראל | ג טבת תשפ"ב
טסט עם טסטרית
הרב דניאל קירש | י"ב תמוז תשפ"ה
