- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד
שאלה
שלום רב,
א.אם הבנתי מכבוד הרב, האם מספיק לייחד כלים מיוחדים לכבד מבלי ללבן לדוגמא את השיפוד בין צלית כבד לצלית כבד? למרות שהרמ"א החמיר בזה לכתחילה בסי’ עו סעי’ ד?
ב. האם ניתן לסמוך על המנחת יעקב אות טז שמובא בתורת חטאת כלל כד שכבר לא נהגו ללבן בין צליה לצליה?
ג. האם יהיה הבדל בין שיפוד של כבד לרשת של כבד?
תודה רבה.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
מייחדים שיפור לכבד ולא מכשירים אותו, וכן ברשת ותבנית לקבלת דם.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא

איך צולים כבד?
הרה"ג דוב ליאור | י"ג סיון תשס"ד

צליית כבד במחבת פסים
הרה"ג דוב ליאור | כ"א אלול תשס"ט
כשרות סטייק טיבון
הרב בנימין במברגר | א אייר תשע"ז

הכשרת כבד עוף
הרה"ג דוב ליאור | ט"ז אדר א' תשס"ח
הרבנות הראשית לישראל
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
בשר בהכשר רבנות או בד"ץ?
ז מרחשון תשס"ד
ג’לטין במוצרי חלב
י"ח מרחשון תשס"ד
איך להימנע מחלב עכו"ם וג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד

חימום האוכל
הרב שמואל אריאל | י"ח אייר תשפ"ב
האם אפשר להסתפר ביום של לג בעומר?
הרב דניאל קירש | י"ח אייר תשפ"ב
