• ק"ש שעל המיטה ותיקון חצות

זמן - תיקון חצות

הרב דוד חי הכהן

ט"ו תמוז תשע"ד
שאלה
בס"ד שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול,מה עדיף: 1) לקום בסביבות שעת חצות,לומר תיקון חצות,ללמוד תורה וללכת לישון בערך בשעה 2:30. במצב כזה אני אומר תיקון חצות בזמנו אבל לא מחבר את היום והלילה בתורה. בנוסף,במצב כזה לא אומרים את הבקשה שמופיעה בספר לשון חכמים בזמנה הראוי יותר. 2) לקום קרוב יותר לעלות השחר,לומר תיקון חצות לא בזמנו בדיוק,ולחבר את היום והלילה בתורה. וגם לומר את הבקשה הנזכרת בזמנה היותר ראוי. אציין שאינני יכול להיות ער כל הלילה וללמוד תורה. תודה רבה.
תשובה
נראה לענ"ד שהאפשרות השניה טובה יותר שהיא מחברת תיקון חצות ולימוד תורה לתפילת שחרית.