• שאלות כלליות

ללכת עם אוזניות ברחוב זה צנוע?

רבנים שונים

י"ח תמוז תשע"ד
שאלה
שלום הרב אני בזמן האחרון מסתובבת עם אוזניות ברחוב אני לא בטוחה שזה מתאים לבת של מלך, אבל אין לי משהו אחר לעשות ברחוב. האם יש בזה בעיה? מה, אני צריכה ללכת ולא לעשות כלום? זה מעצבן. מה, אסתכל על האנשים שהולכים (עם קצר)? הם יסתכלו עליי בחזרה.. מישהי אמרה לי שזה ממש לא בסדר לעשות ככה, אולי זה נכון.. וזה מפריע לי אבל עדין אני מסתובבת עם mp אפילו שזה מראה רחובי.. אולי יש לרב רעיון מה אפשר לעשות בקיץ כשאני הולכת ברחוב?
תשובה
אין בעיה הלכתית ללכת עם אוזניות. אם זה עוזר לצניעות, שלא מסתכלים על מי שלא צריך להסתכל עליו יש בזה מעלה, אך מצד שני יש בזה חיסרון, משום שכך האדם מתנתק מהסביבה שהוא נמצא בה. בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il