ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

דיני פרווה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג אב תשע"ד

דיני פרווה


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום לכבוד הרב,
1. ברצוני להכין טחינה פרווה
האם מותר לי לחתוך שום בסכין חלבית/ בשרית והטחינה תשאר פרווה? האם סכין שלא השתמשותי בה במשך 24 שעות תחשב פרווה?
2. ברצוני להכין עוגה שתשאר פרווה. האם מותר לי להשתמש בכף בשרית/ חלבית?
3. האם יש צורך לנפות גם כמות קטנה של קמח? לדוגמא פשטידה שצריך לשים בה 3 כפות קמח. האם צריך לנפות כל כמות?
תודה רבה ובשורות טובות
תודה רבה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
א) שום נחשב לדבר חריף ולכן כאשר חותכים אותו בסכין הוא מקבל את הטעם הבלוע בסכין ונהפך לחלבי\בשרי נוהגים כך לכתחילה אף שעברו 24 שעות מהשימוש בסכין בחלבי\בשרי.
ב) אם הכף נקיה ומערבבים חומרי גלם קרים ולא חריפים-הם נשארים פרווה.
ג)כן. אפשר לנפות מראש לאחסן במקרר.
בברכה
הרב חגי בר גיורא

השאלה "דיני פרווה - המשך" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il