- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
דיני פרווה
שאלה
שלום לכבוד הרב,
1. ברצוני להכין טחינה פרווה
האם מותר לי לחתוך שום בסכין חלבית/ בשרית והטחינה תשאר פרווה? האם סכין שלא השתמשותי בה במשך 24 שעות תחשב פרווה?
2. ברצוני להכין עוגה שתשאר פרווה. האם מותר לי להשתמש בכף בשרית/ חלבית?
3. האם יש צורך לנפות גם כמות קטנה של קמח? לדוגמא פשטידה שצריך לשים בה 3 כפות קמח. האם צריך לנפות כל כמות?
תודה רבה ובשורות טובות
תודה רבה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
א) שום נחשב לדבר חריף ולכן כאשר חותכים אותו בסכין הוא מקבל את הטעם הבלוע בסכין ונהפך לחלבי\בשרי נוהגים כך לכתחילה אף שעברו 24 שעות מהשימוש בסכין בחלבי\בשרי.
ב) אם הכף נקיה ומערבבים חומרי גלם קרים ולא חריפים-הם נשארים פרווה.
ג)כן. אפשר לנפות מראש לאחסן במקרר.
בברכה
הרב חגי בר גיורא
פרווה בכלי חלבי
הרב דניאל קירש | כ"ו אדר ב' תשפ"ב
מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
הרב בנימין במברגר | כ"ט סיון תשפ"ב

דג בחלב
הרב יצחק בן יוסף | י אלול תשפ"ב
אוכל פרווה במסעדה בשרית
כולל הלכה בית אל | ו אב תשפ"א
הרבנות הראשית לישראל
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד
יש תווית או אין תווית?
כ"ז אלול תשס"ג
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

הדלקת נרות שבת באיחור - עד מתי?
הרב שמואל אריאל | כ"ט מרחשון תשע"ז
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע
לשאול משהו בהלכה כשהידיים לא נקיות, או כשבשירותים
הרב דניאל קירש | ד שבט תשפ"ג

תפילה ארוכה שמעקבת את הגבאי
הרב אליקים לבנון | ג שבט תשפ"ג
