• מוצרים שונים

שתיית גיינר

הרבנות הראשית לישראל

ז אב תשע"ד
שאלה
אני שותה גיינר שקניתי, אם אתה לא יודע מה זה - זהו משקה שייצרו בחו"ל ונועד להשלים את הקלוריות שלא הצלחתי לאכול במשך היום והוא עוזר לי לעלות במשקל הגוף שלי כי אני בתת משקל די רציני, הבעיה שהגיינר לא כשר ומערבבים אותו עם חלב וזה.. האם מותר לי לשתות דבר כזה? זה עלה לי נורא יקר ואני חייב לעלות במשקל גוף שלי.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בעזרת השם תהי-ה בריאה. קיים גיינר עם כשרות המיוצר מחלב ימי גבינה של ישראל. גיינר בלי כשרות עשוי ממי גבינה של גויים וכן במפעל שאין לו כשרות. חכמינו אסרו חלב של גויים וכן גבינה של גויים. יש שהתירו בדיעבד חלב ואף מי גבינה של גויים כאשר קיים חוק שאסור לשנות מחלב פרה. לכן לכתחילה יש להשתמש בגיינר עם כשרות שגם אם נקל בנושא של מי גבינה עדיין למפעל אין כשרות. בברכה הרב חגי בר גיורא