ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אפיית תערובת המכילה בצל בתנור | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ו תשרי תשע"ה

אפיית תערובת המכילה בצל בתנור


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום לכבוד הרב,

בצל שנחתך בסכין בשרי (שאינו בן יומו מבחינת זה שלא חתך בשר חם 24 שעות), ולאחר מכן הוסף לתערובת של תפוחי אדמה שהוכנסה לתנור חלבי (גם לא בן יומו). מה דין התבשיל ומה דין התנור?

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה:
לספרדים: המאכל והתנור מותרים.
לאשכנזים: אין לאכול את המאכל עם מאכלי חלב, ויש להכשיר את התנור על ידי הסקתו למשך 10-15 דקות בעוצמת החום המקסימלית.


הרחבה:
התנור החלבי לא מהווה בעייה באכילת המאכל, כיוון שמן הסתם היה נקי, וגם אם נשארו בו מעט לכלוכים חלביים - הם נשרפו בתנור לפני שהמאכל נכנס.
אלא הבעיה היא מצד הסכין הבשרי. לגבי סכין שאינו בן יומו שחתך דבר חריף נחלקו הפוסקים: השו"ע בתחילת סימן צ"ו סתם כרוב הראשונים שהסכין שאינו בן יומו לא אוסר, אך הרמ"א חושש לדעת בעל התרומה בזה.
על כן לפי הספרדים אין בעיה הן במאכל והן בתנור, אך לאשכנזים יש להחמיר ולא לאכול את המאכל עם מאכלי חלב, וכן להכשיר את התנור.


בברכה,
הרב עודד מילר.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il