- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
1674
שאלה
שלום
רציתי לדעת אם יש חובה הלכתית לנפות קמח ללא גלוטן כמו קמח רגיל? אני מדבר על קמח אורז, תפיוקה, כוסמת חומוס ושיבולת שועל
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
גם בקמחים אלו אם יש ביצים הם יתפתחו ויכולים להווצר חרקים. על כן יש לבדוק. אמנם בימינו המצאות חרקים בקמחים אלו היא מועטה אבל לכתחילה יש לבדוק.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום

מה אומרים בסיום השבעה?
הרב יצחק בן יוסף | י"ד מרחשון תשפ"ב

קילו מהבצק לחלות וקילו לעוגה. מפרישים חלה?
הרב מיכאל יומטוביאן | ט"ו אדר א' תשע"ט
