• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

חנוכת בית בספירת העומר

הרב יצחק בן יוסף

י"א אייר תשע"ה
שאלה
האם בדירה חדשה מקבל מותר לחגוג בעומר בחנוכת בית? והאם צריך לערוך סעודה או אפשרי רק כיבודים ? האם מותר לשמוע מוסיקה שמחה בזמן חנוכת הבית בעומר? תודה.
תשובה
1. מותר לעשות חנוכת הבית בספירת העומר. 2. מספיק כיבוד ולאו דווקא סעודה. 3. אסור מוזיקה שהיא עם כלי נגינה , מותר מוזיקה ווקלית.מנהגי האבלות מסתיימים בלג' בעומר ולספרדים בלד' בעומר לאחר תאריך זה מותר הכול. שיהיה בשעה טובה , על בית זה וייושבהו תהיה ברכת אליהו. אכי"ר