• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

שמירת יחיד על מנהג אבותיו

הרב דוד חי הכהן

ל אב תשע"ה
שאלה
מה דעת הרבנים לגבי יחיד שאין קהילה מסודרת (אך ספרי הלכה מסודרים יש) כגון יהודי מצרים.. האם הוא רשאי לשמר מנהג אבותיו? כידוע בספר מנוחת שלום חלק שביעי ושמיני מוכיח הרב סופר שליט"א שארץ ישראל לא אתריה דמרן (אף על פי שהספרדים קיבלו הוראותיו באופן מסוים). בנוסף אם כרגע אינני יודע מהי שיטת הפסיקה של עדתי, יש נפקא מינה ? תודה, חשוב לי מאוד לשמר מנהג אבותיי
תשובה
א. אפשר וטוב לשמור מנהג אבות עד שתגיע לקהילה מסודרת עם רב ותלך עם כולם לאורו. ב. מה שתוכל לברר תברר ומה שלא תצליח תעשה כדעת מרן.