• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

נקימה ונטירה בדיבור

הרב יוסף אפריון

כ"ה ניסן תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב. האם מותר לתת מתנה ליולדת, ולומר להם שאנחנו נותנים להם, אע"פ שהם לא נתנו לנו משלוח מנות? השאלה היא בדין נקימה ונטירה. חיפשתי תשובה כאן באתר ולא מצאתי. תודה, ותזכו לתורה הרבה.
תשובה
שלום וברכה אינני מבין את הצורך בלמצוא היתר לצער את היולדת. אם אתם רוצים לתת לה מתנה - תנו בשמחה, אם אינכם רוצים לתת - אל תתנו. אבל לחפש היתר להקניט אותה? בשביל מה? לא זו דרכה של תורה. "אדרבא תן בליבנו שנראה כל אחד מעלת חברו" "וישמחו בי חברי ואשמח בהם"