• כל השאלות

הבטחה/נדר בלב

הרב ש. יוסף וייצן

כ"א סיון תשע"ו
שאלה
שלום, לפני כמה שנים, הבטחתי/ נדרתי בלב שאם יקרה משהו... אז עליי לעשות משהו.. אני זוכרת שאמרתי את זה בלב מתוך מודעות שיכול להיות שלא אוכל לממש את ההתחייבות שלי , וכך למנוע מצב של הפרת נדר. אבל כן התכוונתי למלא אותה. קראתי באתר תשובות של רבנים, שאומרים שנדר בלב לא נחשב, אבל הרי הבטחתי משהו בתמורה למשהו, שאכן אלוקים נתן לי. הרי הוא שומע גם את התפילות שבלב. רציתי לשאול האם מותר לי לא לעשות את מה מה שהתכוונתי. תודה על התשובה.
תשובה
שלום רב כדאי לעשות לפחות חלק או משהו שדומה למה שחשבת לעשות. בודאי אם מדובר על מעשים טובים. כל טוב