ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- ספריה
- יש שואלים
- ארץ ישראל
- משפחה חברה ומדינה
- צבא ומלחמה
- שיעורים נוספים בענין מלחמה
לימוד השיעור מוקדש להצלחת
עם ישראל
התשובה לכך פשוטה: היחס של רבני יש"ע והמתנחלים לצה"ל ידוע ומפורסם. צה"ל והמתנחלים זהו דבר אחד! לשניהם מטרה אחת משותפת. אין ולא יכולה להיות מתיחות בין שניהם, כי המטרה האחת המשותפת מחברת אותם חיבור גמור. המטרה היא להאחז בארץ ולשלוט בה. מאז ומתמיד ההתיישבות וצה"ל היו שתי זרועות המשלימות זו את זו. המגמה המשותפת שלהם היתה ותהיה האחזות בארץ מולדתנו, ארץ-ישראל.
פעמיים כבשנו את ארץ-ישראל, פעם בזמן יהושע בן נון ופעם בזמן בית שני, בימי עזרא ונחמיה. בפעם הראשונה כבשנו את ארץ-ישראל בדרך מלחמתית, ובפעם השניה בדרך התיישבותית, ואילו כעת אנו שבים לארץ בשתי הדרכים גם יחד: בדרך החזקה - ההתיישבות, הבנין והנטיעה, ובדרך הכיבוש. הצבא וההתיישבות ביחד משלימים זה את זה. על-כן לא יכול להיות עימות בין צה"ל ובין המתנחלים האוהבים כל-כך את צה"ל. ההפגנות אינם נגד צה"ל, ההפגנות הם בעד צה"ל! ההפגנות הם נגד הטרור הערבי המרושע. ההפגנות הם בעד לתת לצה"ל את האפשרות ללחום בטרור מלחמת חורמה. ההפגנות הם נגד כבילת הידים של חיילי צה"ל, המפריעה לו למלא את תפקידו בצורה מושלמת.
מי שמנסה להציג את ההפגנות נגד הטרור כאילו הם הפגנות נגד צה"ל, מעוות את האמת. היחס העמוק של רבני יש"ע לצבא, הכרת הערך של צה"ל, אשר החיבה אליו שמורה בליבם של רבני יש"ע, היא עמוקה יותר מאשר בליבם של רבים מקציני צה"ל הבכירים בעצמם. אני הייתי אף רוצה לקוות שהחיבה היא הדדית.
אם ישאל השואל, אמנם יתכן שכוונת הרבנים טובה, אבל עובדה היא שההפגנות מצטיירות בתקשורת כאילו רבני יש"ע קוראים להתעמתות עם צה"ל, האם לא צריך להמנע מלעשות דברים שמתקבלים בצורה לא נכונה, למרות שהם בעצמם ודאי צודקים וישרים?
תשובתי היא, אם המעשים נכונים וצודקים, אם ההפגנות צודקות מצד עצמם, כי אסור לשתוק מול הטרור הערבי המרושע, וצריך למחות ולתבוע את האחראים לתקן את המצב, וההפגנות אף מועילות ומשפיעות לתיקון המצב, - שכן האחראים בממשלה לא יכולים להתעלם מהן, - אזי יש להמשיך ולהפגין למרות הנסיונות של התקשורת לעוות את משמעותן. אחרי שההפגנות ישיגו את מטרתן ויצילו חיי יהודים, יש בהחלט צורך להסביר ולשכנע שאין נתק בין המתנחלים ובין צה"ל, אלא הקשר הוא הדוק, חזק ועמוק. אף אחד לא יוכל לפגוע באחדות האמיתית שבין צה"ל לבין ההתיישבות ביש"ע.

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
ראש מוסדות ישיבת בית אל, לשעבר רב הישוב בית אל, מייסד ערוץ 7. מתלמידיו הקרובים של מרן הרצי"ה זצ"ל
לקורות חייו המלאים לחץ כאן.

עולת ראי"ה - הרב זלמן מלמד "לפיכך", "ולשבחך", "ולפארך", "ולברך ולקדש", "ולתת שבח"
עולת ראיה – קריאת שמע זוטא
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש











