ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש שמות
- בשלח
מייד ידע הצייר מה עליו לעשות. הוא הלך אל הציור של הסוס וגזר אותו לשני חלקים. לאחר מכן העמיד את שני החלקים זה לצד זה במרחק מה ביניהם. לפתע עצרו כל האנשים והביטו בפליאה – הם ראו סוס חתוך לשניים!
משל זה אמר הרב שלמה קלוגר ז"ל (שמעתיו בסגנון שונה במקצת מר' יונתן בילט בשם ר' שלום שבדרון ז"ל) כדי להסביר מהי קריעת ים סוף עבורנו. מה נפלא יותר – ים שלם הזורם מצד לצד או ים שבור וחצוי? ברור שים הזורם באופן תקין ושלם נפלא וטוב יותר! מערכות הטבע הפועלות בו מדהימות הרבה יותר! אך התרגלנו לראות ים שלם, וכבר איננו שמים לב לכך ואיננו מודים על פלא הבריאה. רק כאשר נבקע הים כולם מתבוננים ומסתכלים בנפלאות ה' – "ויאמינו בה' ובמשה עבדו".
עלינו להתבונן בבריאה השלמה, להתפעל מן הבריאה, להתפעל מכל הסובב אותנו, ולהבין כי הכול מאת ה'. "אין צייר כא-לוהינו" (ברכות י ע"א) – בכל דבר ודבר שקיים במציאות אנו יכולים לגלות את נפלאות היצירה הא-לוהית, אילו רק נשים לב אליו ונתבונן בו. הים הקרוע מלמד אותנו להתבונן ולהתפעל גם מן הים השלם, מן הטבע הגלוי לפנינו בכל עת ובכל שעה.
סבי, המשורר רבי יוסף צבי רימון ז"ל, הדגיש רעיון זה בשירים רבים. אצטט כמה שורות מאחד מהם (ילקוט שירים, עמ' 86):
יָדַעְתִּי, כִּי פִּתְרוֹן הַכֹּל – אֱ-לֹהִים-אוֹר!…
אֱ-לֹהִים-אוֹר – עָשָׂה הַכֹּל כְּאֳמָן:
שֶׁמֶשׁ שַׁחֲרִית נָגְהָה אִתָּהּ,
וְלִבְנַת לַיִל צָפְנָה קְסָמִים,
גַּם הַצָּהֳרַיִם הוֹד,
וְלֹא יִדְמֶה יוֹמִי זֶה – שֶׁל תְּמוֹלוֹ!
כָּל רְגָעַי – אֵ-ל,
וְעַל כָּל דְּרָכַי – אֵ-ל!
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש











