ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש דברים
- שופטים
אלא, שאז מחכה להן הפתעה. המוני המתפללות מבחינות בהן, ומיד נוהרות אליהן ובקשה בפיהן – אנא תברכי אותי והתפללי למעני ולמען קרובי בעניין חשוב זה או אחר.
ואם תשאלו – מה מעלתם של החתן והכלה, שבכוחם לברך ולהעתיר לפני ה'?
ככל הנראה, אחת הסיבות המרכזיות לכך היא הירושלמי המפורסם (ביכורים ג, ג) שאומר ששלושה נמחלים להם כל עוונותיהם – חתן, גר, והעולה לגדולה. והסיבה לכך, שכל האנשים הללו מתחילים את חייהם מחדש, והרי הם כאנשים שלא טעמו טעם חטא מעולם. ובוודאי אדם שלא טעם טעם חטא, יש לו כוח גדול של ברכה.
ובכן, מעניין לגלות שיש ירושלמי נוסף, פחות מוכר, שממנו אשפר ללמוד על עוד אנשים שכדאי לקבל מהם ברכה. וכך אומר הירושלמי תלמוד ירושלמי (ראש השנה ד, ח) "רבי משרשיא בשם רבי אידי: בכל הקרבנות (של החגים) כתיב חטא ובעצרת אין כתיב חטא, (בקרבנות של שבועות לא מוזכרת המילה 'חטאת'). אמר להן הקדוש ברוך הוא: מכיוון שקיבלתם עליכם עול תורה מעלה אני עליכם כאילו לא חטאתם מימיכם".
ומפרש שם קרבן העדה: "שבכל שנה בעצרת הוא כיום אשר עמדנו לפני הר סיני, ומקבלים התורה מחדש".
נמצא שיום שבו אדם מקבל עליו עול תורה הוא יום שהוא נולד בו מחדש, וממילא נמחלים עוונותיו וכאילו לא חטא מעולם.
השבוע זכינו ברוך ה' והחל זמן אלול בעולם הישיבות. להמוני תלמידים זה היה יום של קבלת תורה, וודאי נמחלו עוונותיהם, כדאי לנו לקבל מהם ברכה... במיוחד, כדאי לקבל ברכה מתלמידי שיעור א' שרק התחילו... אצלם, זו הקבלת עול תורה הכי עוצמתית...
ומעניין לעניין באותו עניין. כל העת, כולנו מלינים על כך שהשלטון משחית. מי שיש כוח רב בידיו, קשה לו להישאר נקי כפיים, ובקלות הוא מידרדר חלילה במדרון חלקלק לניצול כוחו לרעה.
רוב המתלוננים מחפשים דרכים להחליש את כוחם של בעלי השררה, כדי למזער נזקים, אך ברור לכולם שגם בדרך זו הנזקים אולי יקטנו אך לא יעלמו.
פרשתנו עוסקת בחשיבות מינוי בעלי השררה – מלך, שופטים, שוטרים וכו'. מחד – היא ממזערת קצת את כוחו של המלך ודורשת ממנו – לא להרבות כסף, סוסים ונשים. אך מאידך היא גם מעניקה לבעלי השררה כוח רב – שוטרים שירדו בעם, ולמלך יש את משפט המלך.
אם כן – מה הפתרון המרכזי שלה לחשש השחיתות?
התשובה היא – חיבור לתורה. המלך מצווה לכתוב לו ספר תורה נוסף, שבו יקרא כל ימי חייו, "למען ילמד ליראה את ה' אלוקיו... לבלתי רום לבבו ולבלתי סור מן המצווה ימין ושמאל...".
רק חיבור עמוק לתורה יוצר אדם חדש, טוב יותר. אדם שיעשה עבודת פנים, עבודת הלב, ויהיה בכוחו לשלוט בפיתויי השררה והכוח, ויפנה את כוחו למען הציבור ועבודת ה'.
שנזכה... שנזכה...

הצוואה של חללי צה''ל לעם ישראל

שורש הזוגיות בדורנו - מהקודש פנימה אל הבית

לא בדיבורים אלא במעשים: הדרך היחידה לחיבור בעם ישראל

לאן המריבות בתוך עם ישראל מובילות אותנו?

איך אפשר להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ובשרי?

הקדוש ברוך הוא חפץ לגואלנו

מה חז"ל באמת רצו שנרגיש בין י"ז בתמוז לט' באב?

הלכות קבלת שבת מוקדמת

מה יש לנו ללמוד משנתיים של מלחמה?

אנחנו קודש למענך

איך עושים קידוש?
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

צבא גבולות המחנה
סוגיית ההפרדה המגדרית בצבא אינה דומה לעבודה משותפת של גברים ונשים בחיים האזרחיים. תנאי הלחימה, הצפיפות והקרבה הממושכת יוצרים מציאות ייחודית שבה שאלת הגבולות ודיני צניעות מקבלים משמעות אחרת

רביבים העבודה - תפקיד האדם בעולם
חובה על האב ללמד את בנו אומנות, כלומר מקצוע | גם אם הבן יבחר להקדיש את חייו לתורה, עדיין מוטל על האב ללמד את בנו אומנות | הברכה שה' מביא לאדם מגיעה על ידי חריצותו של האדם בעבודתו | ההתבטלות מעבודה כרוכה באיסורי תורה ובחילול השם | ההתבטלות מעבודה היא התבטלות מאחד מתפקידיו היסודיים של האדם, שנברא "לעובדה ולשומרה", ומביאה את האדם לידי עבירה

פרפראות בפרשה א-ת פ"ש פרפראות בפרשה א-ת-פ"ש פרשת חקת
וַיֵּשֶׁב בְּאֶרֶץ טוֹב. מהי שמה המקורי של ארץ טוב ומדוע שינו את שמה | האם יש הבדל בקריאת התורה בין שירת הים, שירת הבאר ושירת משה בפרשת האזינו | מה הטעם שמשה רבינו הניח את נחש הנחושת על עמדו, ורק חזקיהו מלך יהודה עמד ושברו שלא יוכלו לעבוד אותו | ראיה בפרשה שבכל ארבעים שנה שהיו בני ישראל במדבר לא היה רוצח נפש בשגגה. ועוד!

אורות הקודש - הרב זלמן מלמד שליט"א יסוד ועיקר העבודה הרוחנית
דרך הקודש ג' פסקה ה-ו
הרב מבאר כי יסוד העבודה הרוחנית מושתת על אמונה והכרת הערך היחסי והתלות המוחלטת של העולם והאדם בבוראו. בנוסף, הרב מסביר כיצד מודעות עמוקה זו מובילה לתהליך מתמיד של התעלות ודביקות באור האלוקי, ששיאו והשלמתו באים לידי ביטוי בהפיכת הרע לטוב והחושך לאור.

מאמר שלישי גבולות ההיגיון במצוות כיבוד הורים
מאמר שלישי המשך סיכום פסקה ז'
השיעור בוחן את גבולות ההיגיון בקיום מצוות שנדמות שכלתניות, כמו כיבוד אב ואם וברית מילה, תוך הדגשה שיהודים מקיימים אותן כגזירה אלוקית מוחלטת שמעבר לטבע האנושי. דרך עיון בסוגיות מהגמרא, פסיקות הרמב"ם והסברי ספר הכוזרי, מודגשת המסירות והשמחה העל-טבעית הנדרשות במצוות אלו.

יסודות הש"ס יסודות דיני הקדשות
דיני ההקדשות אינם קשורים רק לסדר קדשים, אלא גם לנדרים ולדיני ממונות. בשיעור מובאות החלוקות הבסיסיות בין קדושת דמים לקדושת הגוף, קדושת פה וקדושת כלי, קניין הגוף וקניין פירות, החלוקות המקבילות והיחס ביניהן.

אורות התשובה - הרב הראל כהן החיבור בין תשובת היחיד לתיקון העולם
אורות התשובה פרק ה, פסקה ז-ח
ישנה דו- סטריות בין הדחף של העולם לתשובה והתקדמות לבין תשובת האדם ורצונו להיטיב: הן מעוררות זו את זו בהדדיות.

אורות ישראל ותחייתו בין הרצון הטוב להדרכה האלוהית
השיעור עוסק במגבלותיו של "הרצון הטוב" כשהוא מנותק מהדרכה מעשית, ומבקר את הנצרות שבחרה להישען עליו בלבד תוך נטישת חוקי התורה והמצוות. לעומת זאת, מודגש כי תפקידה של כנסת ישראל הוא לחבר את הרצון הטוב הפנימי אל ההדרכה והחוקיות האלוהית, ובכך לסלול את הדרך לתיקון ולהארת אומות העולם כולן.

חקת סוד פרה אדומה ושירת הבאר
הרב מסביר כי מצוות פרה אדומה מסמלת קבלת עול מלכות שמיים מוחלטת, ומדגיש את ייחודיותן של הלכות הטומאה והטהרה השייכות לעם ישראל בלבד בזכות קדושתו וקבלת התורה. בנוסף, הרב מתאר כיצד התבטלות ראשונית זו מובילה בסופו של תהליך לחיבור פנימי, טבעי ושמח אל התורה, המשתקף ב"שירת הבאר" ומביא בסופו לתיקון העולם ולניצחון מוחלט על המוות ועל יצר הרע.

מאמרי הראי"ה - הרב ש.י וייצן מלחמת עולם הקודש והחול ושם הוויה
מאמרי הראי"ה - מאמר "נאדר בקודש" סעיף ד'
הרב זצ"ל ממשיך את הפיסקאות הקודמות ואחרי שהוא מדגיש את התפיסות של עולם הקודש והחול הוא אומר שיש את שם הוויה שהוא השורש של שני מלחמות הללו.



















