• נוסח והגייה

הציונות הדתית בנוסח ספרד?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג טבת תשס"ה
שאלה
למה יש לנוסח ספרד מעמד מרכזי בקרב הציבור הדתי-לאומי? בישיבות ובאולפנות רבות מתפללים דווקא בנוסח זה וברוב המנינים המרכזיים של ישובים רבים התפילה מתנהלת בנוסח זה. האם היו רבנים שהמליצו שזה יהיה ככה? האם זה מפני שהציונות הדתית מעין המשכה של החסידות?
תשובה
בדרך כלל נהוג ללכת אחר רוב הציבור ואם רוב הציבור מתפלל בנוסח מסוים כך נקבע הנוסח של בית הכנסת. נוסח ספרד הוא נוסח אמצעי בין הנוסחאות ועל כן הוא מצוי יותר.