ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות ליקר ביתי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"א אב תשע"ו

כשרות ליקר ביתי


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
האם ניתן לשתות ליקר שמישהו הכין בבית כשלא ניתן לוודא עם מי שהכין איך בדיוק הוא הכין... ( בדר"כ המרכיבים הם פרי, אלכוהול וסוכר...) האם יש דין שונה אם מי שהכין גר בארץ/בחו"ל/יהודי/גוי ?

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
ליקר מכיל אלכוהול, פרי או ירק, סוכר וחומרי טעם.
אלכוהול מייצרים מתסיסה של פרות, שעורה, דגנים וסוכרים. לכן יכולה להיות בעיה של יין נסך כאשר מיוצר מענבים, ויכולה להיות בעיה לפני פסח של איסור חדש עם מיוצר מחמש מיני דגן.
בפרות יש לוודא שהם לא ערלה.
יש לוודא בדיקת חרקים וסינון הליקר.
יש לוודא כשרות חומרי הטעם.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il