• קריאת שמע וברכותיה

הפסק בקריאת שמע בזמנה אבל שנאמרת ללא ברכותיה

הרב חגי לרר

ט"ו אייר תשע"ז
שאלה
מהם דיני ההפסק בקריאת שמע כאשר אדם קורא קריאת שמע ללא ברכותיה מחשש שמא יעבור זמן קריאת שמע? האם ולאיזה צורך מותר להפסיק בין פרשה לפרשה, בין פסוק לפסוק, באמצע פסוק וכו’?
תשובה
שלום רב! כאשר אדם קורא ק"ש קודם התפילה כדי שלא יעבור זמן ק"ש הרי בקריאה זו הוא מכוון לצאת ידי חובת ק"ש דאוריתא. ולכן יש להתייחס לקריאתה ודיני ההפסקות שבה ככל הדינים הרגילים של ק"ש.(לדברים שבקדושה כגון 5 אמנים ראשונים של קדיש, קדושה -פס' קדוש וימלוך, ברכו, אמן של האל הקדוש ושומע תפילה וכן תיבת מודים -דרבנן יכול להפסיק אפי באמצע פס' .. ושאר אמנים יכול בין הפרקים). אך בק"ש של קבלת עול מלכות שמים, ק"ש על המיטה וכד' מותר להפסיק לכל ענין של צורך וכ"ש לענות לכל דברים שבקדושה. (שו"ע,סי' ס"ו סעיף ג', משנ"ב שם , באור הלכה, ועיין עוד פס"ת שם)