• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות בתנ"ך

פירוש הרלב"ג בספר יהושוע

הרב רפאל וסרטיל

ה טבת תשע"ח
שאלה
שלום רב לרבנים היקרים חיזקו ואימצו על עבודת הקודש שאתם עושים , בספר יהושוע פרק ו’ פסוק י יהושוע מורה לעם שלא יריעו בשעה שהם מסובבים את חומת יריחו עד שהוא יתן להם אות לכך , הרלב"ג מפרש במקום שהסיבה לכך הוא שעם ישראל צריכים לשמור על שקט בשביל שלא ירגישו בהם יושבי העיר וירגמו אותם באבנים מבעד לחומה , הפירוש לא מובן לי משום שבהמשך הפסוקים רואים שהעם הקיף את החומה באור יום , וכן תקע בשופרות לאורך כל הימים שהקיפו את החומה , הייתכן שיושבי יריחו לא יבחינו באירוע כזה שקורה בסמוך לחומה שלהם?
תשובה
לשואל שלום, מהפסוקים עולה שתקיעת הכהנים היתה בכל יום, אך תקיעת העם כולו היתה רק ביום השביעי. שמעתי בשם הגר"ח קנייבסקי שליט"א שתקיעות הכהנים נשמעו לאנשי יריחו כתפילה ולכן לא עוררו את חשדם. בברכה נאמנה