• צריך ליטול ידים?

נטילת ידיים סטודנטית לרפואה ביציאה מחדר דיסקציות

הרב יצחק בן יוסף

י"ז כסלו תשע"ח
שאלה
אני סטונדטית לרפואה ובמסגרת הלימודים אנחנו עושים דיסקציות. הבנתי שביציאה מחדר דיסקציות צריך ליטול ידיים כמו ביציאה מבית קברות.. האם צריך לתת לידיים להתייבש לבד? בנוסף מה באמת המשמעות של לתת לידיים להתייבש לבד לאחר נטילת הידיים ביציאה מבית הקברות?
תשובה
בהצלחה בלימודייך צריך ליטול ידיים כדין יציאה מבית הקברות או שמירה על נפטר. מקור המנהג מובא בשיירי הכנסת הגדולה (שעו,יד) שכתב שהמנהג לא לנגב ידיים אלא מניחים שיתנגבו מעצמם ולא שמעתי טעם נכון. גשר החיים מביא שיש גם דעות אחרות שלא מקפידים בכך. (טז, ז, ח) ויש שהקילו לנגב בימים קרים. (בא"ח, כה"ח ד,עח) לכן ניתן להקל שתנגבי את הידיים.