• סוגי בגדים

טלית מבד סנטטי

הרבנות הראשית לישראל

י"ב ניסן תשע"ח
שאלה
שלום הרב, שמעתי שבעת האחרונה הגיעו משלוחים גדולים מסין ומארצות המזרח של טליתות מבד סינטטי. האם זה כשר לברכה? תודה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה לכתחילה עדיף ללבוש ציצית מצמר שאז קיים חיוב מהתורה לפי כל השיטות. בבדים אחרים החיוב מרבנן ויש הסוברים שגם בבדים אחרים יש חיוב מהתורה. החיוב קיים בבגד שעשוי מבד ולא מעור. לכן ברור שגם ציצית שעשויה מחתיכת ניילון לא חייבת בציצית. אולם קיימת מחלוקת אם יש חיוב בציצית מבד סנטטי לכן יש ללובשו עם ציצית אולם לא לברך על הלבישה. בברכה הרב חגי בר גיורא