• שבת ומועדים
  • כתיבה, קריאה וניירות

ציור בשבת

הרב יצחק גרינבלט

ז תמוז תשע"ח
שאלה
שלום, האם מותר לתת לתינוק בן שנה וחצי לצייר בשבת? בעלי מחמיר בנושא הזה ואילו אני חושבת שהוא רק ילד וזה מעביר לו את הזמן, בנוסף זה עוזר לי להאכיל אותו. אציין שאנחנו לא דתיים והוא רגיל לטלויזיה במשך השבוע. אך בשבתות וחגים הוא כבר רגיל שאין.
תשובה
בס"ד שלום לך. קיבלתי את מכתבך ומאוד התפעלתי והתרגשתי. את מגדירה אתכם כאנשים לא דתיים, ויחד עם זה אני רואה כמה הדברים חשובים לכם, כמה את רוצה שהבן שלך יהיה קשור לאבינו שבשמים. להרגיל את הבן שאין טלויזיה בשבת זה ממש דבר נפלא, שמראה המון חשיבה והמון רצון טוב. ממש מיוחד מאוד. יחד עם זה, פעמים רבות במצבים שונים אדם רוצה ומאמין בדברים אך כאשר הם מגיעים לדברים מעשיים הוא נתקל בקושי, נתקן באתגרים, כמו המצב שאת מתארת, שאין ספק שכאשר הילד עסוק קל יותר להאכיל אותו. אך, יחד עם זה, חשוב מאוד לדעת שדווקא במקום הזה של האתגר, כאשר מצליחים להתקדם, מצליחים להתגבר, זוכים להתקדמות משמעותית הרבה יותר. כן, יותר קל לרדת למטה, וקשה יותר לעלות למעלה, אך כאשר עולים זוכים להגיע למקומות טובים ונפלאים הרבה יותר. מקום של אתגר, הוא מקום שאפשר למצוא בו ולמצות יכולות גבוהות יותר שלכם, את היצירתיות, את החשיבה המרוממת ואת העקשנות החיובית שלא נותנת לאבד את מה שהשגתם. חילול שבת של ילד, אפילו בגיל צעיר כל כך, משפיע עליו, חודר לתוכו ואי אפשר לדעת מה יהיו התוצאות לאחר מיכן, אך מעבר לכך, יש כאן התמודדות עם האמת שלך, של הישרות שלך עם האמת הגדולה וההתמסרות אליה. קל לרדת, קל לוותר, ופעמים רבות גם מוצאים להם תירוצים שונים ומשונים, אבל חשוב לדעת שהתירוצים האלו לא באמת נכונים, ואת עצמך יודעת זאת, שהרי אתם משקיעים שלא תהיה טלויזיה בשבת, ולא מקילים בכך לומר שהוא עוד קטן. לכן, אל תרדו, המשיכו לעלות והיעזרו ביצירתיות, בשאיפות קדימה ותזכו להמון הצלחה ושמחה. המשיכי להשקיע, המשיכי להאמין, וגייסי את כל הכוחות שלך ותזכי להמון ברכה. ברצוני להיכנס לנקודה נוספת. מתוך מכתבך ניכר שיש הבדל בגישה בינך לבין בעלך, וזה מאוד טבעי. יחד עם זה חשוב שפערים אלו יקבלו את היחס הנכון, כדי שלא יווצרו משקעים ויגרמו לקושי בזוגיות. לכן, חשוב שתשבו ותדברו באופן פתוח וישיר על הדברים. כמובן מתוך אווירה נעימה, ואם אינכם מגיעים להסכמה כדאי לערב איש מקצוע בתחום הגישור שיוכל לעזור לכם להיות בראש אחד, צועדים יחד. אשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.