• זוגיות

צניעות בלבוש - גם בבית

הרב ש. יוסף וייצן

י"ב אב תשע"ח
שאלה
שלום הרב וייצן, קראתי בעיון את תשובתך בעניין "שלום בית והקפדה" שניתנה בכ"ו באדר ב’ ה’תשע"א. גמאנו נשואים טריים, ב"ה עם ילדה בת חודשים ספורים. לאשתי מעלות רבות ומגוונות, אולם נגרם לי צער רב בעצם העדר צניעות מספקת (לטעמי, כמובן) בבגדים - כגון חולצות עם פתח צוואר חשוף מדי ושרוולים קצרים מדי , מכנסיים והיעדר כיסוי ראש בבית גם כשמתארחות חברותיה. ובמיוחד, כשיוולדו ילדים נוספים ויגדלו, יהיה בלבוש הבעייתי משום כשל חינוכי ותודעתי עצום. יש לציין שאשתי התחנכה בחינוך דתי-לאומי כל חייה, כך שאת סף ההלכה היא מכירה. מה לעשות בכדי לשפר המצב?
תשובה
שלום רב כפי שכתבתי בתשובות קודמות מותר לכל אחד מבני הזוג לומר את אהבתו ודעתו. מותר לך לומר את עמדותיך. אולם כל דבר צריך להאמר לא בצורה כפייתית. ודאי שכעס לא מועיל בבית. עיקר ההשפעה בבית באה בדרך נעימה ומתוך אהבה ורצון להתחשבות הדדית. אין טעם לחזור על עמדתך כל שבוע. יש טעם לומר בצורה מכובדת את עמדתך פעם בכמה חודשים כדי שהעמדה שלך תהיה נוכחותב אקלים הביתי. אולם נוכחות לא כפייתית אלא נוכחות רצונית. על כל התקדמות של אישתך כלפי הרצונות שלך תכיר לה טובה תשבח אותה וכך זה יעשה לה חשק לעוד עשייה ברוכה. כל טוב