• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

הגעה לצימר בפסח

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט אדר א' תשס"ה
שאלה
אני מגיע בפסח לצימר שהוכשר על ידי הרבנות המקומית. זה שהתארח לפני לא שומר כשרות ואיני יודע מה עשה בפסח. האם ההכשרה של הרבנות תופסת?
תשובה
מכיון שהמתאכסן בפסח לפניך אינו מקפיד על כשרות, כל ההכשרה שנעשתה לפני פסח בטלה ומבוטלת. עליך לנקות ולבדוק את המקום שאליו אתה נכנס שיהיה נקי מכל חשש חמץ ולהכשיר את כל הטעון הכשרה באש. את הטעון הגעלה במים אי אפשר להכשיר בפסח ומה שלא ניתן להכשיר יש להצניע ולא להשתמש בו בפסח.