• שבת ומועדים
  • משלוח מנות ומתנות לאביונים

שינוי ממתנות לאביונים לצדקה

הרב יצחק בן יוסף

ח אדר ב' תשע"ט
שאלה
שלום וברכה, יש לי גמ"ח שבו אנו אוספים כסף כל השנה וכמובן גם לפורים. הרבה פעמים יוצא שלפורים אנשים תורמים הרבה מאוד כסף, כך שיוצא שאנו צריכים לעשות חלוקה מאוד גדולה בו ביום. שאלתי היא האם מותר לי לפנות לתורם, לאחר שהוא תרם, ולבקש ממנו רשות שחלק מהכסף שלו ישמש אותנו לכל השנה ולא לפורים? תודה.
תשובה
חלק מכספו של כל אחד צריך לתת בפורים כדי שיקיימו מצוות מתנות לאביונים. עם הערכות טובה אתם יכולים לתת בפורים צ'קים דחויים לכבוד חג הפסח. ואם לא ניתן אפשר להעביר, טוב ליידע את התורמים מראש.