שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

בשרי רותח על כלי חלבי

undefined

כולל הלכה בית אל

ט"ו אלול תשע"ט
שאלה
נשפך מרק בשרי רותח על תבנית חלבית שאינה בת יומה (ושבכל שימוש שמים עליה נייר אפייה). מה דינה?
תשובה
למען שמו באהבה שלום וברכה, המרק הבשרי שנשפך על התבנית נקרא "עירוי מכלי ראשון", ובהלכות הגעלה אנו פועלים ע"פ הכלל "כבולעו כך פולטו". ולכן, יש לשפוך מים רותחים מכלי ראשון, על התבנית לאחר שלא השתמשו בה 24 שעות. העצה הפרקטית ביותר היא להרתיח מים בקומקום ולשפוך בזהירות על התבנית. בברכה, הרב ספי נודלמן
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il