• ציצית

להתעטף בטלית לרווקים

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח תשרי תש"פ
שאלה
בני רוצה עם הכנסו למצוות שאקנה לו טלית, אנו בני אשכנז, מה עלי לעשות?
תשובה
המהריל כתב לפטור רווקים ממצות טלית מפני שכתוב: "גדילים תעשה לך" ובסמוך "כי יקח איש אישה" מכאן למדו שאינם חייבים במצוות טלית גדול עד לנישואין, ומנהג זה נהגו בעיקר בפולין ובליטא. אך היו שכתב שנהגו להתעטף מגיל מצוות ואף לפני כן, כך כתב החת"ס והוסיף המשנה ברורה שזו דעה תמוהה, והיו שרצו להסביר זאת על זמנם שנשאו נשים בגיל 14/15 אבל לא בזמנינו שגיל הנישואין המומלץ מאוחר יותר. (משנ"ב יז, י. ח,ד. שו"ת עשה לך רב)