כל הפירות נכללים בברכת מעין שלוש?

כולל הלכה בית אל

ו כסלו תש"פ
שאלה
שלום וברכה, אם אכלתי פירות מסוגים שונים ובכללם פירות משבעת המינים. האם ברכת מעין שלוש על הפירות פוטרת את שאר הפירות או שיש לברך גם בורא נפשות? האם משנה הדבר אם שתיתי בנוסף כוס מים חמים עם קינמון ובתוכם פירות (שאכלתי אותם)? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה אם אכלת עוד פירות חוץ מפירות ז' המינים, אין צורך לברך נפשות מפני שנפטרים בברכת מעין שלוש.(שו"ע או"ח רח' יג'). אולם אדם ששתה מים עם הפירות יש צורך לברך על המים נפשות , אך מים חמים (תה, קפה וכו') שא"א לשתות בבת אחת תוך כדי הזמן של שיעור רביעית בבת אחת, המנהג שלא לברך עליהם ברכה אחרונה, לכן ברכה אחרונה בלבד על הפירות פוטרת הכל. כיוון שעל המים החמים עם הקינמון נהגו שלא לברך. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי