• חופה וקידושין

נישואין פרטיים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ל ניסן תשס"ה
שאלה
בחירת ליבי ואנוכי מבקשים להנשא כדמו"י, חרף היותנו חילונים מושבעים מדעת. אין כל מניעה לנשואינו, שנינו גרושים, ומבחינה הלכתית אין כל מניעה. אנו רוצים להנשא, אך עקב בעיות אחרות (קשור לכסף), עדיין איננו יכולים לעשות כן. הוצאנו את האישורים הדרושים, וכאמור אין כל מניעה הלכתית. בנתונים אלה, היינו רוצים לעשות טקס פרטי, חשוב לנו להנשא בתאריך מסויים, וחשוב לנו להרגיש נשואים. לטקס פרטי אני מתכוון קידוש בטבעת בנוכחות עדים, כאשר את האישור הסופי, באמצעות רב, ברישום כדין וכו’ נעשה במועד מאוחר יותר. האם פעולה כזו שלנו, תסכל, תפגע או תגרום נזק בעתיד כשנרצה לתת את הגושפנקא הטיקסית?
תשובה
אין אפשרות לקיים טקס נשואין פעמיים. ואין אפשרות הלכתית לקיים טכס נשואין ללא רב מוסמך. על כן העצה שתנשאו כדמו"י על ידי רב באותו תאריך שאתם רוצים להנשא ותעשו זאת במסגרת צנועה וכאשר תמצאו לנכון ותהיה לכם אפשרות תעשו מסיבה לכבוד נשואיכם ללא טכס הנשואין. איני מקבל את ההצהרה שאתם חילונים מושבעים אין דבר כזה. אין יהודי שאינו מקיים מצוות רבות.