צניעות בנעליים

הרב יצחק גרינבלט

כ"א אייר תש"פ
שאלה
האם הכוונה באי צניעות בנעל שרואים כף רגל זה כלל גם את הכף רגל העליונה וגם התחתונה שדורכת על האדמה? בקיצור- 1.נעל צנועה זה נעל סגורה?! 2. נעלי בובה(סירה) שרואים את הכף רגל העליונה זה צנוע או לא?
תשובה
בס"ד שלום לך. נעל צנועה היא נעל סגורה. בנעלי סירה ראוי לגרוב גרביים או גרביונים עבות יחסית. כמובן דבר זה אינו חובה הלכתית גמורה, שיש פוסקי הלכה שאומרים שלא צריך גרביים ואז כל החלק הזה של הגוף לא חייב כיסוי. אצל חוזרים בתשובה אנו סומכים בדרך כלל על הדעה המקילה, מתוך מחשבה שגם יש נשים רבות שהולכות כך ולא תמיד כדאי להחמיר, לפעמים החמרה גורמת רק לקושי ולעזיבה. לכן, עשי מה שמתאים לך וזכרי שהעיקר הוא הלב, החיבור אל אבינו שבשמים, חיבור שבא דרך מעשי המצוות, אבל דורש שקיום זה יהיה לא מתוך לחץ ופחד אלא מתוך בריאות נפשית. בברכה הרב יצחק גרינבלט.