• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

הלל בליל יום העצמאות

הרב אליעזר מלמד

כ אייר תשס"ה
שאלה
בכתבה ב"בשבע" על יום העצמאות היתה התעלמות מוחלטת מהחלטת מועצת הרבנות הראשית מיום ל’ בניסן תש"ם, וזה לשונה: "מועצת הרבנות הראשית חוזרת על החלטותיה הקודמות כי יש לקרוא ביום העצמאות ובלילו הלל שלם בברכה לפניו ולאחריו בשם ובמלכות, וכן לדחות את סדרת הסליחות בה"ב לשבוע שלאחריו." הרי שיש לקרוא הלל גם בלילה. אורי שרקי
תשובה
תודה רבה על ההערה. אמנם ראיתי בספר על הרבנות הראשית, במאמרו הגדול של הרב שמואל כץ על יום העצמאות בשם ד"ר אלפסי, שאפילו בבית הכנסת של הרב גורן אין אומרים כיום הלל עם ברכה בלילה, ומסרו בשמו, שדבריו בזה לא נתקבלו.