אונאה באינטרנט

רבנים שונים

ו שבט תשפ"א
שאלה
האם מותר לאתר המאפשר לשלוח שאלות לרבנים להסתיר את הצורך ברישום לאתר ובאישור קבלת הודעות מהאתר כתנאי להעברת השאלה ורק אחרי שהמשתמש סיים לנסח את השאלה ומבקש לשלוח אותה האתר מודיע לו שהוא חייב גם ברישום לאתר וגם לאשר קבלת הודעות פירסום מהאתר האם אין חובה על האתר לפרסם מראש שרק מי שנירשם לאתר ומאשר קבלת תוכן פירסומי יכול לשלוח שאלות ?
תשובה
שלום רב, הדבר ידוע ומקובל באתרים רבים שפניה אל האתרים לקבלת שירות מחייבת רישום, כך שאין כאן משהו חריג, מוסתר או שאינו ידוע. כמו כן, אין חיוב הרשמה - ניתן לא לשלוח את השאלה ולא להירשם. בנוסף, אין כאן דין אונאה, שהרי אין כאן מקח וממכר אלא שירות הניתן חינם. גם אם היינו מדמים זאת למקח, אין חיוב כלשהוא להתנות תנאים מראש לפני שמדברים על העסקה עצמה, כל שכן כאמור, כאשר מדובר בשירות הניתן חינם. הרב עזרא כהן