• משיח

מהי הגאולה שאנחנו מחכים אליה?

הרב אוריאל טויטו

ז אב תשפ"א
שאלה
שלום הרב. אנחנו אומרים בכל יום "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא" שאלתי היא: למה אנחנו מחכים? מה אמור לקרות ברגע הגאולה? - מישהו צריך להגיע? ביהמ"ק ייפול מהשמים? יהיה קול שופר? -ובכלל אם הגאולה היא קמעה קמעה אז אנחנו בעצם לא מצפים לכלום (כלומר שמשהו בומבסטי יקרה) אלא רק נראה/רואים לאט לאט שהגאולה כאן ב"ה. אשמח אם הרב יעשה לי סדר. תודה רבה!
תשובה
שלום לך, כבר חכמים לימדו אותנו שגאולת ישראל יכולה לבוא בשתי צורות: גאולת אחישנה שתבוא בפתאומיות ובדרך של נס, או גאולת בעיתה, שתבוא לאט לאט ובדרך הטבע. ובדורנו אנו רואים שאכן הגאולה מגיעה בדרך הטבע, שהיא ארוכה ואיטית, אבל מתקדמת ללא הפסקה. וכבר קרוב למאתיים שנה שעם ישראל הולך ומתקדם לקראת גאולתו השלמה. ההתחלה הייתה בחזרה לארץ ישראל ואח"כ בהקמת המדינה, ובניינה ישכלולה, וכך נמשיך להתקדם גם לבניין הרוחני, שילך ויבנה במהרה בימינו. הרמב"ם (בסוף הלכות מלכים) מסביר שאפילו הנביאים לא ממש ידעו כיצד תבוא הגאולה, וכמה זמן ייקח תהליך הגאולה. ולכן קשה להצביא על מאורע ספיציפי שעתיד להתרחש. אבל מתוך סך התהליכים שעם ישראל עובר בדורות האחרונים , הכריעו גדולי ישראל שאכן הגאולה הולכת וצומחת, ואשרי מי שיקח חלק בבניינה ובקידומה. בברכה אוראל טויטו