• צניעות בלבוש

טייץ מתחת לחצאית

הרב פרופ' נריה גוטל

י"ג תשרי תשפ"ב
שאלה
שלום! האם מותר ללכת עם טייץ מתחת לחצאית? יש בדבר תוספת צניעות? אם כן, מותר טייץ בצבע/תחרה? תודה רבה!
תשובה
מבחינת דיני צניעות עצמם ("דת משה") - ודאי מותר; אלא שצניעות מושפעת - להלכה - גם מנוהג המקום ("דת יהודית"). לכן, יש מקומות שבהם הדבר לא רק מותר אלא גם מומלץ ורצוי, שכן הוא מוסיף צניעות, ולעומת זאת ישנן מקומות שבהם עלול הדבר להיות "פירצה", ושם יש להימנע. אשר לצבע: אם אינו מושך את העין ומבליט באופן מיוחד, אין איסור; כך גם בנוגע לתחרה; ובהקשר זה יש להוסיף שיש מהפוסקים שאף המליצו לכתחילה על תחרה - וציינו שזה היה מנהג קדום אצל בנות תימן - שכן כך הדבר מבדיל ומבחין בין זה ובין מכנסיים.