• בגינה ובשדה

עקירת צמחייה בשמיטה

מכון התורה והארץ

י טבת תשפ"ב
שאלה
שבוע טוב לרב א. יש לנו גינת ירק שהיתה פעילה בשנה שעברה, השנה היא כבר ממש לא נראית טוב. היינו רוצים לעקור הכל, גם מבחינת נראות וגם שלא יביא עכברים או חיות אחרות. האם מותר בשמיטה? במידה וכן, האם לאחר שכורתים הכל מותר להפוך את האדמה שתתאוורר? ב. יש לנו צמח מטפס שמטפס על העצים, זה משהו שהתחיל כבר שנה שעברה בצורה עדינה, אבל עכשיו זה ממש נראה שהוא ממש חונק את העצים. האם מותר לחתוך את כל מה שמטפס על העץ? ג. מה לגבי צמחים שוטים שיוצאים בגינה? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה אין לעקור את הירקות אפשר לחתוך את הירקות. אבל לא להפוך את האדמה. ב. אפשר לחתוך את כל המטפס וחונק. ג. עדיף רק לחתוך את העשבים. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ