שאל את הרב

  • הלכה
  • בשר וחלב

האם כדאי שיהיו בבית כלי פרווה

undefined

הרב יצחק בן יוסף

י"א טבת תשפ"ב
שאלה
האם כדאי שיהיו בבית כלי פרווה?
תשובה
כלי פרווה שפירושם סתמי, הינם בגדול כלי אוכל מיותרים, וגם הם פתח לתקלות רבות, לדוגמא סיר בישול פרווה שפעם יכניסו מצקת חלבית ופעם מצקת בשרית, עלול להטריף הכלים. מאידך תבשיל שבושל בסיר בשרי מותר להעבירו לכל הדעות לצלחת חלבית, וכן להיפך. ובוודאי אין בכך צורך לספרדים, שמותר לאכול את התבשיל עם גבינה, וגם לאשכנזים מותר בזה אחר זה, או אם הכלי אינו בן יומו. עודף חלוקות יוצר יותר ערבוב!!!. יש ממליצים על סכין לחיתוך דברים חריפים סכין וקרש חיתוך פרווה, יש הבנה בכך, אבל בבית שמקפידים לחתוך דברים חריפים כמו בצל, לסוג מזון מסוים ומשתמשים בכולו, אין מה לחשוש בזה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il