איך להתחיל לשמור שבת?

הרב יצחק גרינבלט

א תמוז תשפ"ב
שאלה
אני רוצה לדעת איך מתחילים לשמור שבת כהלכתה אני רוצה להתחיל מהתחלה ובעזרת השם שאצליח
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את מכתבך הקצר ומאוד התרגשתי. ממש זכות גדולה ואוצר גדול מאוד לזכות לשמור שבת. השבת היא מתנה נפלאה שה' יתברך נתן רק לנו, עם ישראל, מתוך אהבתו הגדולה אלינו. שנים רבות מנסים במקומות שונים בעולם לחכות את השבת של עם ישראל בחוסר הצלחה. והסיבה לכך היא שהשבת באמת מורכבת משני דברים, מדברים שאסור לעשות בשבת ומדברים שנותנים לשבת תוכן מיוחד, מרומם וקדוש. הדברים שאסור לעשות בשבת בונים את המסגרת לתוכן הפנימי והמיוחד של השבת, ולכן אי אפשר בלי שני הדברים ביחד. כאשר זוכים לשניהם מרגישים בשבת התעלות מיוחדת ועונג מיוחד שאין כמותו. בשבילי כל שבת היא אוצר נפלא, שכל השבוע אני מחכה אליו. זהו עונג עצום שממש מורגש בכל שבת ושבת. סעודות השבת, תפילות השבת, ותענוג של לימוד משוחרר מלוח זמנים ומתרבות חיצונית. אברך אותך שתזכי לחוש את המתיקות של השבת, לשמור עליה ולזכות לקלוט בתוכך את הקדושה המיוחדת שה' יתברך נתן ביום המופלא הזה. איך מתחילים? כמו דברים רבים שאנו רוצים שיהיו טובים באמת, חשוב שנעשה הכנה. וכך אמרו חכמנו זכרונם לברכה, מי שטרח בערב שבת, יאכל בשבת. להכין כולל באמת שני דברים: החלק של מה שאסור בשבת: ללמוד באופן מסודר את הלכות השבת (אם תרצי אשמח לכוון אותך לדברים שתוכלי ללמוד) ואת התוכן מהמהות של השבת. החלק של מה כן בשבת: להכין סעודות מיוחדות עם אוכל מיוחד לכבוד שבת, למצוא מקום של תפילת שבת בקרבת מקום המגורים ועוד. בדרך כלל בגלל ששמירת השבת היא מסגרת חדשה של חיים, אני בדרך כלל מציע לעשות את הצעד הזה עם ליווי של אנשים שרגילים מכך ויוכלו לעזור. לכן אני מציע לך, אם אין לך עדיין מישהי כזו, לעזור לך למצוא, שמתוך נסיון של שנים ראיתי שדבר זה מאוד יעיל. אני מציע לך להתחיל את מה שכתבתי, ותמשיכי לכתוב לי מה אוכל לעזור לך, ובשמחה אעזור. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.