• מחשבים ואינטרנט

מכתבי שרשרת באי-מייל

הרב רואי מרגלית

י"ג תמוז תשס"ה
שאלה
ישנם מכתבי שרשרת באימייל- אשר מבטיחים הצלחה והתגשמות חלומות למי שיעביר את המכתב וישמע לו... למכתבים יש הוראות מיוחדות להגשמת כל מיני חלומות (דוג’: חשוב על חבר שאתה רוצה לפגוש ותוך יומיים תפגש איתו...) ויש בהם כל מיני קללות/ איסורים למי שלא יעביר... מהפחד כל אחד נחפז לשלוח את ההודעה הזו לחבריו.. אך האם זה בגדר עבודה זרה חס וחלילה? מותר לפחד או להאמין במכתב? אם זה ע"ז חס וחלילה אוכל להזהיר את כל חבריי במכתב שרשרת של דברי תורה..
תשובה
אין במכתבים אלו ממש ואין צורך להתייחס לזה, לא להתרגש ולא לפחד, "תמים תהיה עם ה' אלוקיך". אינני חושב שיש בזה ע"ז, אלא אין בזה ממש כלל. הרב רואי מרגלית.