• חינוך ילדים

ילד בגן שמקלל

הרב ש. יוסף וייצן

י"א תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום רב, אני גננת בגן חינוך מיוחד. יש ילד מתוק בגן שלי שהתחיל לקלל. ילד חכם, עם יכולת שפתית טובה והבנה טובה. הוא ילד טוב! מקבל כל אדם חדש בסבר פנים יפות, סקרן ואוהב לספר סיפורים. יש לו דימוי עצמי שלילי מכל מיני סיבות. לפני כמה ימים הוא אמר "כיפה מחורבנת" אז לקחתי לו את הכיפה, ביקשתי ממנו לשים אותה בתיק והסברתי לו שהכיפה היא קדושה ומי שלא מכבד אותה לא יכול לחבוש אותה. בסוף היום הוא הוציא אותה שוב ושם על הראש. אני לא יודעת אם פעלתי נכון. בנוסף, הוא קורא לילדים בשמו מעליבים אומר גם דברים כמו אבא שלי ירצח אותך.. אני לא יודעת אייך להגיב לזה. ההורים שלו מודעים לכך כי זה קורה גם בבית והם משוחחים אתו על כך. מה הרב מציע לעשות?
תשובה
שלום רב לא לכעוס אולם להסביר או דרך דיבור ברמה שלו או דרך התנהגות שזה דיבור שלא מתאים לו. אם הוא הוא רוצה תשומת לב אז הדרך להתעלם כשהוא מדבר כך. אם אפשר לומר לו שכנראה הוא רוצה משהו אז שיגיד זאת בצורה אחרת. לגבי הכיפה תעלת יפה. במקום שזה פוגע בחברים צרך לטפל בכך כמושמטפלים במקום או בכל ריב אחר. זאת במקום שהילדים נעלבים מאמירתו. , כל טוב