שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

יישון בשר לא מוכשר לצורך צליה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ח תמוז תשס"ה
שאלה
הכשרה בצליה מאפשרת לאכול בשר ללא צורך במליחה קודם. מצד שני, נוהגים ליישן (להשאיר זמן מה בלא מליחה) חלק מנתחי הבשר (סינטה למשל) בכדי לרכך אותם. האם מותר ליישן בשר טרי שלא הוכשר (אולי תוך סימון של "להכשרה בצליה בלבד" על הבשר) כדי לצלותו על האש אחר כך?
תשובה
הרוצה לצלות בשר שלא נמלח ולאוכלו, יכול לעשות זאת, ולאשכנזים צריך מליחה מועטת גם בצליה. אמנם מוזכר בהלכה שלא להשהות בשר שלושה ימים בלא מליחה, מפני שאז הדם לא יוצא יותר על-ידי מליחה. אבל בשר שהושהה שלושה ימים בלא מליחה מותר לצלות אותו, ולכן נראה לי שיהיה מותר לכתוב על הבשר "להכשרה בצליה בלבד".
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il