שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
הכשרה בצליה מאפשרת לאכול בשר ללא צורך במליחה קודם. מצד שני, נוהגים ליישן (להשאיר זמן מה בלא מליחה) חלק מנתחי הבשר (סינטה למשל) בכדי לרכך אותם. האם מותר ליישן בשר טרי שלא הוכשר (אולי תוך סימון של "להכשרה בצליה בלבד" על הבשר) כדי לצלותו על האש אחר כך?
תשובה
הרוצה לצלות בשר שלא נמלח ולאוכלו, יכול לעשות זאת, ולאשכנזים צריך מליחה מועטת גם בצליה. אמנם מוזכר בהלכה שלא להשהות בשר שלושה ימים בלא מליחה, מפני שאז הדם לא יוצא יותר על-ידי מליחה. אבל בשר שהושהה שלושה ימים בלא מליחה מותר לצלות אותו, ולכן נראה לי שיהיה מותר לכתוב על הבשר "להכשרה בצליה בלבד".
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
ניווט מהיר
שאלות באתר ישיבה
  • הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
    הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
  • הרב יהושע שפירא
    הרב יהושע שפירא
  • הרה"ג יעקב אריאל
    הרה"ג יעקב אריאל
  • הרה"ג דוב ליאור
    הרה"ג דוב ליאור
  • הרב דניאל קירש
    הרב דניאל קירש
  • הרב אליעזר מלמד
    הרב אליעזר מלמד
  • הרב ליעד אוריין
    הרב ליעד אוריין
  • הרב רואי מרגלית
    הרב רואי מרגלית
  • הרב חיים שרייבר
    הרב חיים שרייבר
  • הרב שמואל הולשטיין
    הרב שמואל הולשטיין
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il