• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

ארון הספרים היהודי והקונסרבטיבים

הרב אליקים לבנון

ה טבת תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה! לפי איזה קריטריון מחליטים מה מתקבל לארון הספרים היהודי? למשל תניא התקבל (חסידות חבד וחסידות בכלל גם כן), לעומת זרמים אחרים שלא. למשל קונסרבטיבים היום לא "לגיטימיים". איך קובעים מה לגיטימי בעמ"י ומה לא? ושאלה ספציפית לגבי קונסרבטיבים- הטענה שלהם שההלכה משתנה לפי התקופה ולב האומה הוא שמחליט מה מתקבל. במה הם שונים מדרך המחשבה שלנו האורתודוכסים? הרי אנחנו גם כן מאמינים שההלכה משתנה לא? למשל לימוד תורה לנשים, מאוד השתנה עם הזמן ועוד דוגמאות. תודה רבה!
תשובה
שלום. א. כל אחד יכול להחליט אילו ספרים של גדולי ישראל הוא כולל בארון הספרים. ב. ההלכה לא משתנית לעולם! גם הדוגמא שהזכרת, יש לה מגבלות, וכאשר פועלים על פיהן, זה עומד בגדרי ההלכה! כל מי שטוען לשינויים, זו סטייה חמורה מאמונתנו!