• קעקוע

מה האיסור להיות מקעקעת?

הרב חגי לרר

ט"ו אדר תשפ"ג
שאלה
יש לי שאלה, אני בא מבית חרדי אבל אני לא דתיה… אני מאמינה מאוד בה׳ אני מציירת הרבה וממש טובה בזה ורוצה להיות מקעקעת.. השאלה שלי, אם אני מקעקעת אחרים ולא את עצמי מה האיסור בזה? וכמה זה חמור? ממש רוצה ללכת ללמוד לקעקע ומרגישה שאולי לא יהיה לי ברכה בזה..
תשובה
שלום וברכה, כפי שהארכתי בתשובה הקודמת, יש בזה חשש של עבודה זרה, וכן איסור פגיעה בגוף, ובעומק, גם פגיעה בנפש. הרי זה איסור חמור ואם אסור לעשות זאת לעצמך אסור לעשות זאת לאחרים ולהכשיל אותם באיסור זה. ברכה והצלחה וכל טוב.