• בירורי אמונה, הלכה ועוד

פנים אל פנים בתקופה זאת?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט אלול תשס"ה
שאלה
בעקבות כל מה שקרה ואיך שהציבור הדתי מנתח את הדברים (לפי הבנתי) נוצר כעת קרע גדול בין הדתיים לחילוניים. שאלתי היא האם אנחנו חובשי הכיפות הסרוגות צריכים עדיין לנסות להשתדל לקרב אותם עלינו (בכל דרך אפשרית: פנים אל פנים וכדומה) ומותר לנו לאהוב אותם ולרצות בקרבתם או שמא להבין שאין סיכוי לאחות את הקרע ושהמצב הוא כזה הם שונאים אותנו (ויש כאלה שלצערנו מרגישים כך) ולא יעזור מה שאנחנו נעשה? ואולי כל פעולה מצידינו רק תגרע מהמצב השורר כיום?
תשובה
אמנם מאורעות הימים האלו גילו שיש חלק בציבור החילוני שמקנא ושונא את הציבור שלנו. אליהם באמת אין מה לפנות בפנים אל פנים. וצריך לשנוא את הרע שבהם אבל לזכור שיש בתוכם ניצוץ סמוי של אמונה שעתיד להתגלות. אבל יש ציבור גדול מסורתי שמחכה שנבוא אליו ונקרב אותו לאבינו שבשמים.