• האם מברכים במקרים שונים

לברך אם לא התכוונתי לאכול גם בורקס?

הרה"ג דוב ליאור

ד תשרי תשס"ו
שאלה
אם התיישבתי על השולחן אוכל בבית ובירכתי על אורז בורא מיני מזונות, וסיימתי את כל האורז שבצלחת ולאחר מכן לקחתי עוף ובירכתי עליו וסיימתי לאוכלו וכעת מתחשק לי לקחת גם בורקס מהמטבח, האם אין צריך לברך עליו בגלל שבירכתי על האורז? אפילו שלא היה בדעתי כלל בשעת הברכה לפטור את הבורקס ולא היה לפני על השולחן.
תשובה
אם בזמן שברכת על האורז חשבת במפורש בדעתך שלא לאכול שום דבר שברכתו דומה, הנך צריך לברך על הבורקס, משום שזה נחשב שנמלכת לאכול שוב. אבל אם לא חשבת במפורש שלא לאכול דבר נוסף שברכתו שווה, אינך צריך לברך שוב.