• איך ומה להחליט?

חברה שמהססת להתארס...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ח ניסן תשס"ז
שאלה
יש לי חברה כבר שנה וחצי ב"ה, ורצינו כבר לזרז תהליכים והחלטנו שמודיעים להורים על אירוסים. אני כבר הודעתי להורים שלי ופתאום הבחורה החליטה שהיא רוצה להתחזק יותר וללמוד יותר על משפחה וזוגיות. אני מרגיש שמרחנו את הקשר כמה שאפשר, מה עושים?
תשובה
אולי החברה שלך עדין צעירה ולא בשלה להחליט. ואולי היא זקוקה באמת לבנות את הכוחות הדרושים להקמת בית בישראל. אם כך הדבר, תתאזר בסבלנות. וגם אתה תנצל את הזמן להתקדם ולהיות יותר מלא ואיתן בתורה ובמצוות. ובתקופה הזו עד שיגיע הזמן תצמצמו את הפגישות ותתרכזו בהתקדמות רוחנית של כל אחד מכם ואז תוכלו להקים בית טוב בבוא העת.