תנועת חזרה בתשובה המונית וערכה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א מרחשון תשס"ב
שאלה
מה דעת הרב על שיטת ההחזרה בתשובה ההמונית, והאם אין בה כדי למעט את ערך התורה?
תשובה
בקיץ הקודם נסעתי לחופש, ובקרתי בקרית שמונה, שם ראיתי מודעות גדולות של "חבר הפעילים", שעורכים אסיפה, בה ידבר הרב אמנון יצחק, וקוראים לציבור להגיע אליה. הכניסה להרצאה הייתה חופשית והגיעו אליה אנשים ונשים חילוניים. גם אני הלכתי לשמוע את ההרצאה מפני שרציתי לראות אלו מופתים הוא עושה. ובאמת יש לו כל מיני פטנטים לרתק את הקהל להקשבה מלאה. בתחילה דיבר על ספיריטואליזם, ועל גלגולי נשמות. למשל, הוא שאל את הקהל אם יש שם מישהו שערך פעם סיאנס. בחורה אחת הצביעה והתחילה לספר על סיאנס שערכה, ותוך כדי כך, הוא גרר את המחשבות של הקהל לאן שהוא רצה. הכיוון שאליו חתר, היה להראות שיש משהו אחרי החיים, ויש משהו עמוק יותר מחיי השעה. הוא הסביר שהעולם הזה זמני והכל חולף. בהמשך, הוא צחק על אותם אלו שמתפללים על קבוצה שמשחקת כדורגל בשבת, שתצליח בעזרת ה', ואפילו הולכים לכותל המערבי לשים פתק על כך. בסוף הערב, אפילו הצליחו למכור שם ציציות, ומטפחות לנשים. אין כל ספק שלפגישה כזו יש תוצאות. אנשים מהרהרים, מתעניינים יותר, וחלק מגיעים בסופו של דבר למוסד תורני. אני חושב שלא רק הרב אמנון יצחק יכול לעשות דבר כזה, גם החבורה שלנו יכולה לעורר אנשים לחזרה בתשובה ולהתעסק בנושא זה. יש דרכים רבות להצליח בתחום הזה.